Libido (seks) is een term die in de seksuologie wordt gebruikt om te verwijzen naar iemands seksuele begeerte. Het libido kan van persoon tot persoon sterk verschillen en kan in de loop van je leven ook drastisch veranderen. Bij een sterke toename van het libido spreken we van hysterie, terwijl we bij een zwak of verminderd libido spreken van hysterie.

Oorzaak

Uw libido wordt beïnvloed door een aantal factoren. Hormonen hebben zeker effect, maar verschillende situaties kunnen de zin in seks negatief beïnvloeden. Emoties kunnen een krachtig effect hebben op je zin in seks. Angst, stress en depressie kunnen je zin in seks vergroten of verkleinen. Een lage of lage zin in seks kan ook leiden tot relatieproblemen, maar het kan ook andersom werken. Relatieproblemen leiden tot stress en frustratie, wat een negatief effect kan hebben op je zin in seks. Elk fysiek probleem, zoals ziekte, vermoeidheid en obesitas, kan uw geslachtsdrift beïnvloeden.

Natuurlijke verbetering

Een belangrijke stap bij libidoproblemen is praten met je partner. Dit heeft een grote hulp kunnen zijn bij stress en problemen in de relatie. Daarnaast is het belangrijk om een ​​gezonde levensstijl aan te houden. De klassieke balans tussen lichaamsbeweging en voeding voor een gezond lichaam kan ook zeker helpen bij de geslachtsdrift en het libido. Daarom is het belangrijk om regelmatig te sporten en een uitgebalanceerd dieet te volgen. Je voelt je er lichamelijk beter door en het kan ook een positief effect hebben op je zin in seks.

Door admin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.